Dark Velvet Cafe

Dne 13. 9. 2017, spolek Šance na návrat uskutečnila další besedu s Mgr. Josefem Heriánem, spolupracovníkem organizace, která se udála v Dark Velvet Cafe v Praze 3. Téma besedy byly „Vraždy“. Sešli se studentky a studenti středních odborných škol. Byli zde studenti ze 4. ročníků SOŠ Drtinova či studenti z Trivisu a také BPA.

Téma besedy bylo velmi obsáhlé. Studenti se mohli dozvědět, jak funguje trestní právo v praxi a jak se přihlíží na různé případy vražd. Musíme si uvědomit, že je rozdíl mezi úmyslným zabitím a neúmyslným. Také je rozdíl, pokud se odsoudí osoba, která je nevinná. Mohli bychom to nazvat jako opak presumpce neviny.

Dále studenti měli možnost se dozvědět o různých skutečných příbězích, které se staly v České republice. Diskuze se dostala i k tématu „Kajínek“, která byla v České republice rozsáhlá a řešila se i médii ( byl natočen i film podle skutečné události ). Na tuto aféru vyjádřil i názor pan advokát Mgr. Josef Herián.

Studentům se líbilo milé prostředí v kavárně, kde měli možnost zapojit se do diskuze na toto téma. Studenti, kteří se zúčastnili této besedy budou nadále spolupracovat s naší organizací.

Akci bychom ohodnotili jako úspěšnou a budeme se těšit na další besedy!