Vězni budou přednášet studentům

Originální projekt vznikl díky podpoře Magistrátu hlavního města Prahy. Organizace Šance na návrat tak bude se studenty středních škol a učilišť besedovat na téma vlivu alkoholu a drog na kriminalitu nebo hospodářské kriminalitě orientované na ženy. Právě příběhy propuštěných vězňů by příběhům měly dodat autentičnost.

Šance na návrat uspořádala přednášku, které se účastnili propuštění vězni, a právě jejich příběhy si vyslechli jak laici, tak ředitelé středních škol a učilišť, i sami zaměstnanci Magistrátu. Díky jeho podpoře teď Šance na návrat startuje sérii podobně zaměřených preventivních přednášek, i pro studenty středních škol a učilišť.

„Dojednali, že bychom mohli na středních školách pořádat přednášky s takovým souhrnným názvem Šikana jako prevence kriminality. Ke splnění tohoto úkolu máme slíbenou záštitu Magistrátu hl. m. Prahy,“ řekl Bohumil Masojídek, člen rady organizace Šance na návrat.

Koordinátorka projektu je Sabina Antonie Šrůtová. Člen dobrovolníků organizace Šance na návrat.

Tématem přednášek je jak vliv alkoholu a drog na kriminalitu, tak kriminalita páchaná na dospívající mládeži, nebo téma hospodářská kriminalita orientovaná na ženy.

Odkaz – ZDE či kliknutím na fotografie níže pod článkem